Ana Sayfa 8. Sınıf Ders Ve Çalışma Kitapları 8. Sınıf Dörtel Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 162, 163

8. Sınıf Dörtel Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 162, 163

47
0
Paylaş

2017-2018 eğitim öğretim  yılında 8. sınıflarda okutulan derslerden olan Türkçe dersi ders kitabı talim terbiye kurumu tarafından belirlenen öğrenci kazanımları baz alınarak dörtel yayınları tarafından ustaca hazırlanmıştır. Türkçe ders kitabı  içerisinde yer alan konuya hazırlık ve çalışma kitabı içerisinde yer alan çalışma soruları hedef  kazanımlara uygun olarak hazırlanmıştır. Bu yazımızda 8. Sınıf Dörtel Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 6. Tema Doğa ve Evren Sayfa 162, 163 Tema Sonu Ölçme ve Değerlendirme soru ve Cevaplarına ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ HATIRLATMA

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

TEMA SONU ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SORULARI (DOĞA VE EVREN)

8. Sınıf Dörtel Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 162 Soru Ve Cevabı

1, 2, 3 ve 4. sorulan yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Yukarıdaki parçaya göre Gülveren Tepesi’nin bir yamacının perişan olması aşağıdaki hangi nedene bağlanabilir?
Cevap: B)

2. Parçada aşağıdakilerden hangisi üzerinde durulmamıştır?
Cevap: A)

3. Ormanlarımızı korumak için alınması gereken en gerekli önlem aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B)

4. Yazarın içinin burkulmasının nedeni, aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D)

8. Sınıf Dörtel Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 163 Soru Ve Cevabı

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sebep-sonuç ilişkisi yoktur?
Cevap: D) .

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde olasılık anlamı yoktur?
Cevap:  D)

7. Aşağıdakilerden hangisi bir ünlem cümlesidir?
Cevap: A)

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisi yapı yönünden farklıdır?

Cevap: C)

9. Aşağıdakilerden hangisi bir tanım cümlesidir?

Cevap: B)

10. Aşağıdaki dizelerin hangisinde bir benzetme vardır?
Cevap: A)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya yazınız