Ana Sayfa 7. Sınıf Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları 7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 192, 197,...

7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 192, 197, 198

53
0
Paylaş

7. sınıfta öğrencilere öğretilen derslerden biriside fen bilimleridir. 2017 2018 eğitim öğretim yılında milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda mevsim yayınları tarafından öğrenci kazanımlarına yönelik dikkatlice hazırlanmış olan fen bilimleri ders kitabı ücretsiz olarak öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.  7. sınıf ta okuyan öğrencilerin kazanımlarını ölçebilecek kalitede sorular ile donatılmış kitap öğrenci öğretmen beklentilerini yeterince baz alarak ustaca hazırlanmıştır. gerek ders öncesi hazırlık ve ders sırsında öğrencilerin cevaplaması için hazırlanan sorular kazınımları ölçe bilmektedir. Bu sayfada 7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Sayfa 5. Ünite İnsan ve Çevre İlişkileri Sayfa 192, 197, 198 Ekosistemler Soruları ve Cevapları ulaşabilirsiniz.

Önemli Uyarı!!!

Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için hazırlanmaktadır. Bu sebeple önce soruları kendiniz yapmanız sizin faydanıza olacaktır, daha sonra ise  kendi cevaplarınızın doğruluğunu bu sayfadan kontrol edebilirsiniz.  Bu Sitede yayınlanan kitap cevapları kontrol amaçlı olarak hazırlanmaktadır. Başka bir amaçla kullanım kendi sorumluluğunuzda yer almaktadır.

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 192 Soru ve Cevabı

1. Bir ormanda, okyanusta ve gölde yaşayan canlılara örnekler veriniz.

Ormanda şu canlılar yaşam sürebilir; Kurt, Aslan, Fil, Zürafa, Geyik, Yılan, Böcekler, Kurbağa, Kaplumbağa.
Okyanusta şu canlılar yaşam sürebilir; Ahtapot, Köpek balığı, Balina.
Gölde şu canlılar yaşam sürebilir; Balık, kurbağa, kuşlar, böcekler, ördek, yılan, çekirge, sazlıklar, sinekler, timsahlar.

2. Çölde yaşayan bir canlı kutuplarda yaşayabilir mi?

Çölde yaşayan bir canlı kutuplarda yaşayamaz. Aynı şekilde kutuplarda yaşayan bir canlı da çölde yaşam süremez. Çünkü, her canlının habitat adı verilen yaşam alanı vardır. Bu nedenle her canlı türünün habitatı aynı değildir. Aynı türe ait olan canlılar farklı habitatlarda (boz ayı ve kutup ayısı gibi), farklı türe ait olan canlılar aynı habitatta (çöl faresi ve tilkisi gibi) yaşayabilirler.

3. Canlıların doğal olarak yaşayabildiği yerlere örnekler veriniz.

Her canlının doğal olarak yaşayabildiği yerler vardır. Mesela, İnci kefali Van Gölünde; Penguenler ve Kutup ayıları kutuplarda; Deve, Çöl tilkisi ve kaktüs bitkisi çölde; Kangurular Avustralya’da; balıklar ise suda yaşarlar.

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 197 Soru Ve Cevabı

1. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.

a. Bir canlı türünün doğal olarak yaşayıp üreyebildiği yerdir. Habitat
b. Aslan, kaplan, tavşan gibi canlıların habitatıdır. Orman
c. Bir bölgede yaşayan bir türe ait canlıların oluşturduğu topluluktur. Popülasyon
ç. Ekosistemi oluşturan cansız faktörlerden biridir. Hava
d. Çöllerde yaşayan bir bitki türüdür. Kaktüs
e. Bir habitatta bulunan canlı ve cansız varlıkların oluşturduğu sistemdir. Ekosistem

Yukarıdaki görselden yararlanarak aşağıdaki soruların cevaplarını noktalı yerlere yazınız. Görselde bulunan popülasyonlar hangi canlı türlerine aittir?

Cevap: Kurbağa ve tilki.

Görselde hangi canlı türleri vardır?

Cevap: Kurbağa, tilki, sincap, geyik, baykuş, kartal.

Yukarıdaki görselde bulunan ekosistemler hangileridir?

Ekosistem, belirli bir alanda bulunan canlılar ile bunları saran cansız çevrelerinin karşılıklı ilişkileri ile meydana gelen ve süreklilik arz eden ekolojik sistemlere ekosistem denir. Görselde bulunan ekosistemler ise;

  • Tilki – Sincap
  • Tilki – Kartal
  • Kartal – Sincap
  • Kartal – Baykuş

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 198 Soru Ve Cevabı

1. Aşağıdakilerden hangisi popülasyona örnektir?

Cevap: A

2. Yukarıdaki kavramlarla örneklerin doğru eşleştirilmesi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: B

3. Ekosistemlerle ilgili,
I. Canlı ve cansız varlıkları kapsar.
II. Farklı büyüklüklerde olabilir.
III. Aynı tür canlılardan oluşur,
verilenlerinden hangileri doğrudur?
Cevap: A. 

4. Yandaki canlının habitatı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: C

5. Yukarıdaki ekosistemde,
I. Mikroskobik canlılar
II. Memeliler
III. Bitkiler
verilenlerinden hangileri bulunur?
Cevap: D. 

6. Aşağıdakilerden hangisi ekosisteme örnek değildir?
Cevap: A. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya yazınız