in

7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 265, 266

7. sınıfta öğrencilere öğretilen derslerden biriside fen bilimleridir. 2017 2018 eğitim öğretim yılında milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda mevsim yayınları tarafından öğrenci kazanımlarına yönelik dikkatlice hazırlanmış olan fen bilimleri ders kitabı ücretsiz olarak öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.  7. sınıf ta okuyan öğrencilerin kazanımlarını ölçebilecek kalitede sorular ile donatılmış kitap öğrenci öğretmen beklentilerini yeterince baz alarak ustaca hazırlanmıştır. Gerek ders öncesi hazırlık ve ders sırsında öğrencilerin cevaplaması için hazırlanan sorular kazınımları ölçe bilmektedir. Bu sayfada 7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Sayfa 7. Ünite Güneş Sistemi ve Ötesi Sayfa 265, 266 Ünite Testi Soruları ve Cevapları ulaşabilirsiniz.

Önemli Uyarı!!!

Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için hazırlanmaktadır. Bu sebeple önce soruları kendiniz yapmanız sizin faydanıza olacaktır, daha sonra ise  kendi cevaplarınızın doğruluğunu bu sayfadan kontrol edebilirsiniz.  Bu Sitede yayınlanan kitap cevapları kontrol amaçlı olarak hazırlanmaktadır. Başka bir amaçla kullanım kendi sorumluluğunuzda yer almaktadır.

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 265 Soru ve Cevabı

1. Hareketsiz olan evren görüşü ile ilgili,
I. Nevvton tarafından ortaya atılmıştır.
II. Bu teoriye Büyük Patlama adı verilir.
III. Bu görüşe göre evren sonsuza kadar varolacaktır ve sonsuzdan beri varolmuştur.
verilenlerinden hangileri doğrudur?
Cevap: B. 

2. Güneş sistemindeki gezegenlerle ilgili,
I. Güneş etrafında dolanırlar.
II. Yıldızlardan aldıkları ışığı yansıtırlar.
III. 8 tanedirler.
verilenlerinden hangileri doğrudur?
CevapD. 

3. Aşağıdaki verilenlerden hangisi galaksidir?

Cevap: A

4. Aşağıdakilerden hangisi bir astronottur?
Cevap: B.

5. Aşağıdakilerden hangisi Samanyolu galaksisinde bulunmaz?
Cevap: D. 

6. Aşağıdakilerden hangisi Güneş Sistemi’ndeki gezegenlerden biri değildir?
Cevap: D. 

7. Öğretmenin sorusuna öğrencisinin verdiği cevap yukarıdaki gibidir. Öğrencinin cevabı doğru olduğuna göre öğretmenin sorusu aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: C. 

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 266 Soru ve Cevabı

8. Yıldızlarla İlgili,
I. İnsanlar gibi belli bir ömürleri vardır.
II. Renklerine göre sıcaklıkları değişir.
III. Küre şeklindedirler. verilenlerinden hangileri doğrudur?
Cevap: D.

9. Güneş Sistemi’nin en büyük gezegeni aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A.

10. • Dünya’nın ikizi olarak bilinir.
* Kızıl gezegen olarak adlandırılır.
■ Güneş’e en yakın üçüncü gezegendir. Yukarıdaki açıklamalarla aşağıdaki gezegenler eşleştirilirse hangi gezegen açıkta kalır?
Cevap: C. 

11.

•Yıldızların oluşturduğu topluluğa kuyruklu yıldız /(takımyıldız) denir.
• Kuyruklu yıldızlar (kjrlTkartopu)/ meteor olarak adlandırılırlar.
• Ay /((3üneş) Dünya’nın uydusudur.
• Samanyolu eliptik /(şarmaj) bir gök adadır. Yukarıdaki etkinlikte pembe renkle yazılmış kavramlardan doğru olduğunu düşündüklerini işaretleyen bir öğrencinin kaç tane işaretlemesi yanlıştır?
Cevap: A. 

12. Yukarıdaki çiçeğin yapraklarında gezegenler Güneş’e olan uzaklıklarına göre sıralanmıştır. Buna göre 1,2, 3 numaralı gezegenler aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: A

13. Astroloji bir bilim dalı değildir.
• Yapay uydular Dünya’nın yörüngesine yerleştirilen uzay araçlarıdır.
Doğal uydular uzay kirliliğine neden olur. Yukarıdaki ifadelerden doğru olanların yanına “D”, yanlış olanların yanına “Y” yazan bir öğrenci aşağıdakilerden hangisine ulaşır?

Cevap: C

What do you think?

Written by şadgeldi hoca

Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 263, 264

6. Sınıf Mega Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 251,252,253, 254,255