in

7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 238, 239

7. sınıfta öğrencilere öğretilen derslerden biriside fen bilimleridir. 2017 2018 eğitim öğretim yılında milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda mevsim yayınları tarafından öğrenci kazanımlarına yönelik dikkatlice hazırlanmış olan fen bilimleri ders kitabı ücretsiz olarak öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.  7. sınıf ta okuyan öğrencilerin kazanımlarını ölçebilecek kalitede sorular ile donatılmış kitap öğrenci öğretmen beklentilerini yeterince baz alarak ustaca hazırlanmıştır. Gerek ders öncesi hazırlık ve ders sırsında öğrencilerin cevaplaması için hazırlanan sorular kazınımları ölçe bilmektedir. Bu sayfada 7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Sayfa 6. Ünite Elektrik Enerjisi Sayfa 238, 239 Ünite Testi Soruları ve Cevapları ulaşabilirsiniz.

Önemli Uyarı!!!

Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için hazırlanmaktadır. Bu sebeple önce soruları kendiniz yapmanız sizin faydanıza olacaktır, daha sonra ise  kendi cevaplarınızın doğruluğunu bu sayfadan kontrol edebilirsiniz.  Bu Sitede yayınlanan kitap cevapları kontrol amaçlı olarak hazırlanmaktadır. Başka bir amaçla kullanım kendi sorumluluğunuzda yer almaktadır.

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 238 Soru Ve Cevabı

1. Yukarıdaki devrelerde özdeş ampuller ve özdeş piller kullanılmıştır. K, L, M ampullerinin parlaklıkları arasında K = L M ilişkisi vardır. Ampermetrelerde ölçülen değerler arasında A1 = A2 > Ag ilişkisi olduğuna göre,
I. Ampul parlaklığı ampullerin üzerinden geçen akıma bağlıdır.
II. Ampul parlaklığı ampullerin bağlanma şekillerine göre değişebilir.
III. Ampul parlaklığı dirence bağlı olarak değişebilir.
verilenlerinden hangileri doğrudur?
Cevap: D.

2. Yukarıda bazı araçlar ve bu araçları çalıştıran akım değerleri verilmiştir. Buna göre 16 amperlik sigorta devresinin hangi araçta kullanılması uygun olur?
Cevap C. 

3. Aşağıdaki ampullerden hangisi seri bağlanmamıştır?

Cevap: C

4. Aşağıdaki öğrencilerden hangisinin söylediği yanlıştır?

Cevap: B

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 239 Soru Ve  Cevabı

5. Yukarıdaki tabloda K, L, M ampullerinin üzerinden geçen akım ve ampullerin uçları arasındaki gerilim verilmiştir. Buna göre K, L, M ampullerinin dirençleri arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: B. 

6. Aşağıdakilerden hangisinde hareket enerjisi, elektrik enerjisine dönüşmez?
Cevap: D. 

7. Aşağıdakilerden hangisi elektriğin tasarruflu kullanımına örnektir?
Cevap: C. 

8. Aşağıdakilerden hangisi elektriğin verimli ve tasarruflu kullanılması ile ilgili çalışmalar yapan kurum ya da kuruluşlardan değildir?
Cevap:  D. 

9.Yukarıdaki devreler özdeş ampuller ve özdeş piller kullanılarak hazırlanmıştır.
Bu devreleri inceleyen biri,
I. Devreye seri bağlı ampul eklendikçe ampul parlaklığı değişir.
II. Devreye paralel bağlı ampul eklendikçe ampul parlaklığı değişmez.
III. Devredeki pil sayısı ampul parlaklığını değiştirir.
sonuçlarından hangilerine ulaşır?
Cevap: A.

10. Yukarıdaki grafiklerde K, L, M ampullerinin gerilim ve akım değerleri verilmiştir. Buna göre K, L, M ampullerinin dirençleri aşağıda- kilerden hangisidir?

Cevap: B

What do you think?

Written by şadgeldi hoca

Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 236, 237

7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 242, 243, 244, 248, 249