Ana Sayfa 7. Sınıf Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları 7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 159, 160,...

7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 159, 160, 161

129
0
Paylaş

7. sınıfta öğrencilere öğretilen derslerden biriside fen bilimleridir. 2017 2018 eğitim öğretim yılında milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda mevsim yayınları tarafından öğrenci kazanımlarına yönelik dikkatlice hazırlanmış olan fen bilimleri ders kitabı ücretsiz olarak öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.  7. sınıf ta okuyan öğrencilerin kazanımlarını ölçebilecek kalitede sorular ile donatılmış kitap öğrenci öğretmen beklentilerini yeterince baz alarak ustaca hazırlanmıştır. gerek ders öncesi hazırlık ve ders sırsında öğrencilerin cevaplaması için hazırlanan sorular kazınımları ölçe bilmektedir. Bu sayfada 7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Sayfa 3. Ünite Maddenin Yapısı ve Özellikleri Sayfa 159, 160, 161 Ünite Testi Soruları ve Cevapları ulaşabilirsiniz.

Önemli Uyarı!!!

Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için hazırlanmaktadır. Bu sebeple önce soruları kendiniz yapmanız sizin faydanıza olacaktır, daha sonra ise  kendi cevaplarınızın doğruluğunu bu sayfadan kontrol edebilirsiniz.  Bu Sitede yayınlanan kitap cevapları kontrol amaçlı olarak hazırlanmaktadır. Başka bir amaçla kullanım kendi sorumluluğunuzda yer almaktadır

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 159 Soru Ve Cevabı

1. Yukarıdaki kutucuklarda verilenlerden protona ait olanlar boyanırsa aşağıdakilerden hangisine ulaşılır?

Cevap: B

2. Yandaki nötr atomda verilen tanecikler aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: A

3. Atomla ilgili ilk bilimsel çalışmayı yaptım. Buna göre atomun bölünemez olduğu sonucuna ulaştım.
Yukarıdaki bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C

4. Yukarıdaki balonlarda bazı iyonların formülleri bulunmaktadır. Bunlardan çok atomlu iyonlara ait olmayan formülün yazılı olduğu balon patlatılacaktır. Buna göre patlatılacak balon hangi renktedir?
Cevap: B

5. Yukarıdaki tabloda verilenlerden hangisi katyondur?
Cevap: C. 

6. Yukarıdaki atom ile ilgili,
I. Proton sayısı 8’dir.
II. Anyondur.
III. Nötron sayısı 6’dır.
verilenlerinden hangileri doğrudur?
Cevap: D

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 160 Soru ve Cevabı

7. Aşağıdakilerden hangisi bileşiktir?
Cevap: C.

8. Yandaki atom modeli ile ilgili,
I. Rutherford atom modelidir.
II. Üzümlü keke benzetilir.
III. Atomun içine negatif yükler rastgele dağılmıştır. Atomun kendisi pozitif yüklüdür.
verilenlerden hangileri doğrudur?
Cevap: C. 

9. Aşağıdakilerden hangisi şekerde bulunan element atomlarından biri değildir?
Cevap: B. 

Cevap: B

10. Yukarıdaki tabloda hangi iki iyonun yerleri değiştirilirse tablo doğru hazırlanmış olur?
Cevap: B.

11. Yukarıdaki P, R, S kaplarında element, bileşik ve karışım olduğu bilinmektedir. Ancak hangi kapta hangi maddenin bulunduğu bilinmemektedir. Kaplardaki maddelerle ilgili,
R: Daha basit maddelere ayrıştırılamaz.
P: Kendini oluşturan maddelerin özelliklerini taşır.
S: Formülle gösterilir.
bilgileri bilindiğine göre P, R, S maddeleri aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: C

12. Yukarıdaki düzenek kullanılarak aşağıdaki karışımlardan hangisinin ayrılması sağlanır?
Cevap: B. 

13. Aşağıdakilerden hangisi karışımları ayırma yöntemi değildir?
Cevap: A.

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 161 Soru ve Cevabı

14. Yukarıdaki tuzlu su çözeltilerine ait düzenekler ile aşağıdakilerden hangisi araştırılmaktadır?
Cevap: B

15. Aşağıdakilerden hangisi atıklarla başedebilmek için yapılacak en son şeydir?
Cevap: B. 

16. Yukarıdaki soruların cevaplarının bulunduğu yolda ilerlenirse kaçıncı çıkışa ulaşılır?
Cevap: A. 

17. Yukarıdaki deney düzeneklerini hazırlayan bir
öğrenci ile ilgili;
I. 1 ve 2 düzeneklerini kullanarak sıcaklık ile çözünme hızı arasındaki ilişkiyi gözlemler.
II. 2 ve 3 düzeneklerini kullanarak tanecik boyutu ile çözünme hızı arasındaki ilişkiyi gözlemler.
III. 1 ve 3 düzeneklerini kullanarak karıştırmanın çözünme hızına etkisini gözlemler.
verilenlerden hangileri doğrudur?
Cevap: A. 

18. Ülkemizin petrol ve doğalgaz potansiyelini tespit etmek ve millî ekonomiye kazandırmak, uluslararası faaliyetler ve enerji sektöründe etkin rol oynamak, ülkemizin enerji koridoru olmasında aktif görev almak amacıyla kurulmuştur.
Yukarıdaki açıklama aşağıdakilerden hangisine aittir?
Cevap: B. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya yazınız