in

5. Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Soru Cevapları Sayfa 79,77

2017 eğitim öğretim yılında ortaokul 5. sınıflarda okutulan ders kitaplarından biri olan 5. sınıf meb yayınları fen bilimleri ders kitabı değişen eğitim müfredatına uygun olarak hazırlanmıştır. yenilen kitap ile birlikte yenilenen öğrenci kazanımlarına göre yenilenen kitap ile birlikte özen ile hazırlanan öğrencilerin kazanım kontrol, ders öncesi hazırlık ve ünite değerlendirme soruları sayesinde  öğrencinin hazır bulunuşluluk ve kazanım öğrenme düzeyi yakın olarak kontrol edilebilecektir. Yalnız öğretmenlerinizin dersinizden yeterince vakit ayıramayacaklarından dolayı bu sayfada yapmış olduğunuz ödevlerin kontrolünü yapabilirsiniz.

ÖNEMLİ HATIRLATMA

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları  Sayfa 76, 77 

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı cevapları Sayfa 76 

Tabloda I ve II ile gösterilen canlıların sahip olduğu özellikler ”V ” ile işaretlenmiştir.

1. Buna göre I ve II hangisinde verilen canlılar olabilir.

Cevap: B

2. Yaşamak için nemli ve oksijenli ortamı seçen bir mikroskobik canlı, aşağıdaki ortamların hangisinde çoğalır?

Cevap: B

3. Selin’e annesi sık sık aşağıdaki uyarılarda bulunur:Selin’e annesi sık sık aşağıdaki uyarılarda bulunur:
I. Yediğin elmayı iyice yıkadın mı?
II. Yatarken dişlerini fırçalamayı unutma!
III. Sütü içmeden önce, şişenin üzerindeki son kullanma tarihine baktın mı?
Bu uyarılardan, insanı mikroskobik canlıların zararlarından korumaya yönelik olanların tümü aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
Cevap: D

4. Şekilde iki bitki türü verilmiştir.
Aşağıdakilerden hangisi bu bitkilerin köklerinin ortak özelliği değildir?
Cevap: A

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 77 

5. Aşağıdaki canlı gruplarının hangisinde özelliklerinin tümü görülür?
■ Doğurarak çoğalma
■ Yavrusunu sütle besleme
■ Omurgalı olma özelliklerinin tümü görülür?

Cevap: C

6. Bir öğrenci evlerinin bahçesinde gördüğü canlıları aşağıdaki gibi listelemiştir. Elma ağacı Kelebek Salyangoz Kara yosunu Solucan Öğrenci bu canlıları sınıflandırma şemasına yerleştirmek istiyor.

Mikroskobik Mantarlar Bitkiler Hayvanlar canlılar Mikroskobik Mantarlar Bitkiler Hayvanlar canlılar
Buna göre şemadaki hangi kısma hazırladığı listesinden yazacak canlı yoktur?

Cevap: D

7. Ali, aşağıdaki tabloya bakıp eğrelti otu ve kaktüsün üreme şeklinin birbirinden farklı olduğunu düşünmüştür.
Ali, kaç numaralı özelliğe göre karar vermiştir?Ali, kaç numaralı özelliğe göre karar vermiştir?
Cevap: B

8. Bir öğrenci yaptığı şemada, omurgalı hayvan sınıflarının her birine örnek olarak birer canlı ismi yazıyor. Buna göre boş kalan yerlere aşağıdakilerin hangisinde verilenlerin yazılması uygun olur?

Cevap: A

What do you think?

Written by admin

Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

5.Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 72, 73, 74,75

5.Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 78, 79