Ana Sayfa 7. Sınıf Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları 7. Sınıf Gizem Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 126

7. Sınıf Gizem Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 126

93
0
Paylaş

2017 2018 eğitim öğretim yılında kullanılan ders ve çalışma kitaplarında yer alan soru ve etkinlikleri öğretmenleriniz konuları öğrenmeniz ve tekrar etmeniz amacı ile ödev olarak vermektedir.  Yalnız Öğretmenlerinizin yapmış olduğunuz ödevlerin doğruluklarını kontrol etmek için çok vakti olmamaktadır. Bu amaçla 7. sınıf Matematik dersi ders ve çalışma kitabı cevaplarını, ödevlerinizi karşılaştırmanız amacı ile hazırladık. Unutmayın Bu erkinlik sizin yapmış olduğunuz ödevlerinizi karşılaştırmanız için hazırlanmıştır. Bu sayfada 7. Sınıf Gizem Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 126 yazısına ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ HATIRLATMA

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

7. Sınıf Gizem Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa  Soru Ve Cevapları 126 

ALIŞTIRMALAR

Aşağıdaki sorularda doğru cevaba ait seçeneği işaretleyiniz.

1) 2 kg nardan 700 mL nar suyu elde edilirse 5 kg nardan kaç mililitre nar suyu elde edilir?
C) 1750

Çözüm –>

2 kg = 700 ml
1 kg = 350 ml
350 x 5 = 1750 ml

2) 10 L benzinle 75 km yol giden bir araç 40 L benzinle kaç kilometre yol gider?
D) 300

Çözüm–>
10L benzinle 75 km giderse  40L / 10L = 4 olur
4 x 75 de 300 km olur
Bu araç 300 km gider

3) Bir sepette elma ve portakallar vardır. Elmaların ağırlığının portakalların ağırlığına oranı 2/3 ’tür. Portakallar 6 kg olduğuna göre elmalar kaç kilogramdır?
D) 4

Çözüm–>
Elma E ve Portakal P olsun.
Elmalar 2x, Portakallar 3x olur.
3x = 6kg ise
x = 2kg olur.
O halde 2x de elmalar idi.
2 x 2 =4 kg olur.

4) Melek’in babası Melek’in odasını pembe renk boya ile boyayacaktır. Bunun için kırmızı ve beyaz boyaları karıştırmıştır.
Bu karışımda kırmızı boya miktarının beyaz boya miktarına oranı 5/3’tür. 6 L kırmızı boya kullanıldığına göre kaç litre beyaz boya kullanılmıştır?
C) 3,6

Kırmızı –> 5
Beyaz -> 3
6 L kırmızı boya kullanıldığına göre 6  sadeleştirmişler ve 5 olmuş sadeleştiği sayıyı bulalım
6 ÷ 5 = 1,2
Boyayıda bulmak için 3 ile 1,2 çarpıyoruz.
3 × 1,2 = 3,6

5) Bir akvaryumdaki lepistes balıklarının sayısının Japon balıklarının sayısına oranı 17/3’tür. Japon balıklarının sayısı 9 olduğuna göre akvaryumda kaç lepistes balığı vardır?
B) 51

LEP / JAP = 17 / 3
LEP / 9 = 17 / 3
3. LEP = 17 . 9
LEP = 17 . 9 / 3
LEP = 51

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya yazınız