Kafkas Cephesi: İlk açılan cephedir. Rusların Taarruzu ile açılmıştır. Enver Paşa Komutasındaki Türk ordusu Sarıkamış harekatında başarısız olması üzerine Erzurum , Trabzon, Van, Erzincan, Bitlis ve Muş Rus işgaline uğramıştır. Mustafa Kemal Paşa Kafkas Cephesinde 16. Kolordu komutanı olarak görev yapmıştır. Bu cephe Brest Litowsk antlaşması ile kapanmıştır. Osmanlı Devletinin toprak kazandığı tek cephedir.
Çanakkale cephesi: İtilaf Devletlerinin Saldırısı ile açılmıştır. Bu cephenin açılmasında Rusya’ya yardım götürmek ve Osmanlı devletini saf dışı bırakmak vardır. Denizden ve karadan saldıran İtilaf devletlerine karşı Osmanlı Devletinin Güçlü savunması sonucunda İtilaf devletleri geri çekilmek zorunda kalmıştır. Mustafa Kemal 19. Tümen Komutanı olarak bu cephede görev yapmıştır. Osmanlı devletinin başarı olduğu tek cephedir.
Kanal Cephesi: Almanların isteği ile açılan bu cephede İngilizlerin sömürgeleri ile olan bağlantısı kesilmek istenmiştir. Osmanlı Devleti ise Mısır’ı İngilizler ‘den geri almayı planlamıştır. Bölgede yaşayan Arapların Osmanlıya Karşı İngilizler ile işbirliği yapması sonucunda Osmanlı Devleti Bu cephede başarısız olmuştur.
Suriye – Filistin Cephesi: Kanal cephesinde bulunan Osmanlı Ordusunun Filistin’e Çekilmesi ile açılmış bir cephedir. Bölgede bulunan Arapların Osmanlıya karşı İsyan etmesi ile İngiliz birlikleri Halep’in kuzeyine kadar ilerlemişlerdir. Mustafa Kemal bu cephede 7. Ordu Komutanı Olarak görev yapmıştır.
Irak Cephesi: İngilizlerin Rusya’ya Kafkaslar üzerinden yardım götürmek ve Orta Doğu petrollerini ele geçirmek için saldırıya geçtiği bir cephedir. Bu cephede Kut’ul Amere ve Selman-ı Pak’ta Osmanlı ordusu başarılı olduysa da İngilizlerin takviye kuvvetlerinin gelmesi üzerine Osmanlı geri çekilmek zorunda kalmıştır.
Verilen bilgiler incelendiğinde aşağıdaki çıkarımlardan hangisi yapılamaz?