Ana Sayfa 7. Sınıf Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları 7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 208, 209

7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 208, 209

115
0
Paylaş

7. sınıfta öğrencilere öğretilen derslerden biriside fen bilimleridir. 2017 2018 eğitim öğretim yılında milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda mevsim yayınları tarafından öğrenci kazanımlarına yönelik dikkatlice hazırlanmış olan fen bilimleri ders kitabı ücretsiz olarak öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.  7. sınıf ta okuyan öğrencilerin kazanımlarını ölçebilecek kalitede sorular ile donatılmış kitap öğrenci öğretmen beklentilerini yeterince baz alarak ustaca hazırlanmıştır. Gerek ders öncesi hazırlık ve ders sırsında öğrencilerin cevaplaması için hazırlanan sorular kazınımları ölçe bilmektedir. Bu sayfada 7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Sayfa 5. Ünite İnsan ve Çevre İlişkileri Sayfa 208, 209 Ünite Testi Soruları ve Cevapları ulaşabilirsiniz.

Önemli Uyarı!!!

Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için hazırlanmaktadır. Bu sebeple önce soruları kendiniz yapmanız sizin faydanıza olacaktır, daha sonra ise  kendi cevaplarınızın doğruluğunu bu sayfadan kontrol edebilirsiniz.  Bu Sitede yayınlanan kitap cevapları kontrol amaçlı olarak hazırlanmaktadır. Başka bir amaçla kullanım kendi sorumluluğunuzda yer almaktadır.

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 208 Soru Ve Cevabı

1. Aynı türe ait olan canlılarda;
I. Renk
II. Büyüklük
III. Cinsiyet
özelliklerinden hangileri arasında farklılıklar olabilir?
Cevap: D. 

2. Canlıların popülasyon oluşturması için;
I. Aynı türe ait olmaları
II. Aynı ortamda yaşamaları
III. Cansız faktörleri de barındırmaları verilenlerinden hangileri gereklidir?
Cevap: A.

3. Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki ekosis- temdeki cansız faktörlerdendir?
Cevap: C. 

4. Aşağıdakilerden hangisi bir türe örnektir?

Cevap: A

5. Bir habitatta bulunan canlı ve cansız varlıkların tamamının oluşturduğu sisteme………. adı verilir… ekosisteme örnektir. Yukarıdaki ifadelerde ve yerine aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

Cevap: D

6. Aşağıdaki canlılardan hangisinin habitatı yanlış verilmiştir?
Cevap: D. 

7. Biyo-çeşitlilikle ilgili,
I. Ülkelerin doğal zenginlik kaynağıdır.
II. Canlı ve cansızlar arasındaki doğal dengenin korunmasını sağlar.
III. Biyo-çeşitlilik insanlar için yararlı değildir, verilenlerinden hangileri gereklidir?
Cevap: A. 

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 209 Soru ve Cevabı

8. Yukarıdaki ifadelerden doğru olanlar için “D”, yanlış olanlar için “Y” yolu izlenirse kaçıncı olursa ulaşılır?
Cevap: C.

9. Öğretmenin verdiği ödev için öğrencilerin yaptığı çalışmalar aşağıda verilmiştir. Buna göre hangi öğrencinin çalışması doğrudur?

Cevap: B

10. Yukarıdaki harflendirilmiş kutucuklarda verilen canlı türleri ile bunların yaşamını sürdürdüğü ekosistemler aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

Cevap: B

11. 11. Habitatlarla ilgili,
I. Bir habitatta en fazla bir canlı türü yaşayabilir.
II. Her habitatın kendine özgü özellikleri vardır.
III. Habitatların büyüklükleri birbirinden farklıdır.
verilenlerinden hangileri doğrudur?
Cevap: C. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya yazınız