içinde

6. Sınıf Tuna Matbaacılık Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 115, 116, 118, 119, 121, 122, 123, 124, 125

İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılı içerisinde 6. sınıflarda okutulmakta olan ders kitaplarından olan 6. sınıf Tuna Matbaacılık yayınları Fen Bilimleri ders kitabı öğrenci kazanımlarını kazandırmaya yönelik öğrenciyi ön planda tutan ders kitaplarından birisidir. öğrenci kazanımlarına yönelik ustaca hazırlanan derse hazırlık ve konu takip ve ünite değerlendirme soruları sayesinde öğrencilerin hedeflenen kazanımları öğrenme düzeyleri rahatça kontrol edilebilmektedir. Bu sayfada 6. Sınıf Tuna Matbaacılık Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 115, 116, 118, 119, 121, 122, 123, 124, 125 ile daha  önceden hazırlanmış olan ödevlerinizi doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

ÖNEMLİ HATIRLATMA 

Aşağıda Yer Alan soru cevapları kesin doğruluk değeri taşımamakla beraber. Sizlerin yapmış olduğu ödevleri karşılaştırmanız amacı ile hazırlanmıştır. Bu neden ile sadece kendi yapmış olduğunuz cevapların doğruluklarını kontrol edebilirsiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 3. Ünite Soru Ve Cevapları Sayfa 115 

Uçan balon üreticisi olsaydınız hangi maddeyi balonlara doldururdunuz? Niçin?

Uçan balon üreticisi olmak için büyük düşünmek gerekir. Büyük düşünen kişiler balon üretebilirler. Uçan balonları üretmek için gaz tedarik etmek gerekir. Bunun için de kimyasal bilgiye ihtiyaç vardır. Kimya alanında bilgili olan kişiler ya da bu kişilerle istişare eden üreticiler uçan balonun içine hangi gazların doldurulacağını bilebilir. Uçan balon üreticileri, balonun uçabilmesi için havadan hafif gazlarla balonların içini doldururlar. Ben uçan balon üreticisi olsam havadan hafif olan Helyum gazını koyardım. Çünkü Helyum havadan hafiftir. Yoğunluğu çok azdır. Bu nedenle balonun içinde sıkışınca havaya doğru yükselir. Uçan balon helyum gaz basıncı artana kadar uçar ve patlayarak parçaları düşüşe geçer.

Metal pencere çerçeveleri üreten bir firmanız olsaydı üretim için hangi maddeyi seçerdiniz? Niçin?

Metal pencere üretiminin ham maddesi metaldir. ucuz ve kullanımı kolay olan ürünler en çok tercih edilen ürünlerdir. Bir şeyden çok üretilmesi iktisadi olarak o şeyin değerinin azalmasına neden olur. Bu nedenle kaliteli ve az bulunan ürünleri piyasaya sürerek kar etmek gerekir. Yüksek karlı ürünler satmak için çok kapsamlı araştırmalar yapmak gerekir. Eğer metal pencere üreten bir firmam olasaydı, üretim için alüminyum seçerdim. Dayanıklı, ucuz, kolay ulaşılabilir ve ülkemizde çok olduğu için ham madde sıkıntısı çekmez, işçilik sorunu yaşamaz, nakliyede problem yaşamaz ve üretimde kolaycılıkla işçilikten de kazanıp yüksek karlı metal pencere satardım. Ayrıca hafif, ucuz ve dayanıklı, kullanışlı olması tüketicinin işine de gelirdi.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 3. Ünite Soru Cevapları Sayfa 116 

• Yoğunluk hesaplayabilmek için hangi verilerden yararlandınız?

Yoğunluk hesaplayabilmek için maddenin kütlesinin ve hacminin bilinmesi gerekir. Kütlenin hacme bölünmesi ile yoğunluk hesaplanır.

• Hangi cismin 1 cm3 ündeki madde miktarı diğerlerinden fazladır?

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Soru Ve Cevapları 3. Ünite Sayfa 118 

• Kaptaki sıvıların yoğunlukları hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Kaptaki sıvıların yoğunluğu Gliserin 1,26 g/cm³, Etil alkol 0,78 g/cm³, Su 1,00 g/cm³, Zeytinyağı 0,910 g/cm’tür.

• Hangi sıvı en yoğundur? Niçin?

En yoğun madde gliserindir. Gliserinin yoğunluğu 1,26 g/cm³’tür.

• Hangi sıvı en az yoğundur? Niçin?

En az yoğun olan sıvı etil alkoldür. Etil alkolün yoğunluğu 0,78 g/cm³’tür.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 3. Ünite Soru Ve  Cevapları Sayfa 119 

Buzun 1cm3 hacmindeki tanecik sayısı, suyun 1cm3 hacmindeki tanecik sayısından daha azdır.

 

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 3. Ünite Soru Ve Cevapları Sayfa 121 

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 3. Ünite Soru Ve Cevapları Sayfa 122 

5. Öğrenciler yoğunlukları farklı cisimleri kullanarak yaptıkları deneyde aşağıdaki durumu gözlemliyorlar. Öğrenciler, bu gözleme dayalı olarak bazı genellemelerde bulunuyorlar. Sizce kimin yaptığı genelleme doğrudur. Niçin?

  1. Suzan: Hacmi küçük olan maddeler suda yüzer. (Yanlış)
  2. Nesrin: Hacmi büyük olan maddeler suda yüzer. (Yanlış)
  3. Naz: Maddelerin suda batması geometrik şekline bağlıdır. (Doğru)
  4. Emre: Yoğunluğu sudan büyük olan maddeler suda batar. (Doğru)

6. Buzun suda yüzmesinin canlılar için önemini örnek vererek açıklayınız.

Dünya üzerindeki denizler açısından çok önemlidir. Eğer bu özellik olmazsa, yani buz suyun üzerinde yüzmezse, Dünya üzerindeki suyun çok büyük bir bölümü tamamen donar, göllerde ve denizlerde hiçbir yaşam kalmazdı. Suyun yüzeyi ise 0°C’ye vararak donar. Ama sadece yüzey donmuştur. Yüzeyin altında kalan 4°C’lik bir su tabakası, balıkların ve diğer su canlılarının yaşamlarını sürdürmeleri için yeterlidir.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 3. Ünite Soru Ve Cevapları Sayfa 123

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 3. Ünite Soru Ve Cevapları Sayfa 124

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 3. Ünite Soru Ve Cevapları Sayfa 125

Ne düşünüyorsun?

Yazar admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6. Sınıf Tuna Matbaacılık Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa  105, 109, 111, 112, 113

6. Sınıf Mega Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 150