içinde

4. Sınıf Fenbil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 144, 147

2017 2018 eğitim öğretim yılında kullanılan ders ve çalışma kitaplarında yer alan soru ve etkinlikleri öğretmenleriniz konuları öğrenmeniz ve tekrar etmeniz amacı ile ödev olarak vermektedir.  Yalnız Öğretmenlerinizin yapmış olduğunuz ödevlerin doğruluklarını kontrol etmek için çok vakti olmamaktadır. Bu amaçla 4. sınıf Fen bilimleri dersi ders ve çalışma kitabı cevaplarını, ödevlerinizi karşılaştırmanız amacı ile hazırladık. Unutmayın Bu erkinlik sizin yapmış olduğunuz ödevlerinizi karşılaştırmanız için hazırlanmıştır. Bu yazımızda 4. Sınıf Fenbil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı . Ünite Sayfa 144, 147 Mikroskobik Canlıları Tanıyalım Cevapları Soruları ve Cevaplarına ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ HATIRLATMA

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

4. Sınıf Fenbil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 144 Soru Ve Cevapları

Mikroskobun geçmişten günümüze gelişimini araştırınız. Araştırmanızı resim ve fotoğraflarla destekleyerek sınıf arkadaşlarınıza bir sunum hazırlayınız.

Mikroskobu, ilk önce Hollandalı Zacharias Janssen’in, 1590 olaylarında bir teleskobu tadil etmek suretiyle meydana getirdiği kabul edilmektedir. Ancak bu sıralarda başka Hollandalı, Alman, İngiliz ve İtalyan bilginleri de, mercek sistemi tersine çevrilmiş bir teleskobun, cisimleri büyütmek için kullanılabileceğinin farkına varmışlardır.
Nitekim dünyanın güneş etrafında döndüğünü açıkladığı için, engizisyon işkencesine tabi tutulan ve dünyayı güneş etrafında döndüğünü iddia etmekten vazgeçmesi şartıyla Papa tarafından serbest bırakılan meşhur İtalyan bilgini Galilei Galileo (1564-1642) iki mercek kullanarak bazı tecrübelerde bulunmuştu. Bugünkü mikroskobun ana prensiplerini ise 17. asırda Hollandalı Anton van Leeuwenhoek ve İngiliz Robert Hooke bulmuşlardır

Buzdolabına konulmayan sütün ve uzun süre dışarıda kalan ekmeğin bozulmasının nedeni ne olabilir? Arkadaşlarımızla tartışalım.

Buzdolabına konulmayan sütün ve uzun süre dışarıda kalan ekmeğin bozulmasının nedeni, mantarların kendi besinlerini kendilerinin üretememesi ve bu ihtiyaçlarını karşılamak için buldukları tüm besin maddelerine ve nemli eşyalara saldırması durumudur.

4. Sınıf Fenbil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 147 Soru Ve Cevapları

1. Elif, bahçedeki süs havuzundan aldığı kirli su örneğini mikroskopta incelemiştir.

a) Elif mikroskopta ne gözlemlemiş olabilir? Yazalım.

Bakterileri ve mikropları gözlemlemiş. Suda bulunan mikroskobik canlıları incelemiş olabilir.

b) Başka hangi örnekleri mikroskopta incelerse gözle görülmeyen canlı varlıkları gözlemleyebilir?

Küfü görebilir, zararlı mikroskobik canlıları görebilir. Soğan, çürümüş elma gibi örneklerle gözle görülmeyen canlı varlıkları gözlemleyebiliriz.

2. Mikroskobik canlıların olumlu ve olumsuz etkilerine birer örnek verelim.

Tüm mikroskobik canlılar zararlı değildir. Olumlu yönleri hamurun mayalanmasında, sütün yoğurda dönüşmesinde, turşu yapımında ve üzümün sirkeye dönüşmesine yardımcı olur.

Olumsuz yönleri ise hastalandırabilir, yiyeceklerin küflenmesine sebep olur.

Ne düşünüyorsun?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4. Sınıf Fenbil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 139, 140, 141

4. Sınıf Fenbil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 148, 152