içinde

4. Sınıf Fenbil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 129, 132, 133

2017 2018 eğitim öğretim yılında kullanılan ders ve çalışma kitaplarında yer alan soru ve etkinlikleri öğretmenleriniz konuları öğrenmeniz ve tekrar etmeniz amacı ile ödev olarak vermektedir.  Yalnız Öğretmenlerinizin yapmış olduğunuz ödevlerin doğruluklarını kontrol etmek için çok vakti olmamaktadır. Bu amaçla 4. sınıf Fen bilimleri dersi ders ve çalışma kitabı cevaplarını, ödevlerinizi karşılaştırmanız amacı ile hazırladık. Unutmayın Bu erkinlik sizin yapmış olduğunuz ödevlerinizi karşılaştırmanız için hazırlanmıştır. Bu yazımızda 4. Sınıf Fenbil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 4. Ünite Sayfa 129, 132, 133 Geçmişten Günümüze Ses Teknolojileri Soruları ve Cevaplarına ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ HATIRLATMA

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

4. Sınıf Fenbil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Soru Ve Cevapları Sayfa 129

Serdar’ın rüyasında gördüğü gramafon ne işe yaramaktadır?

Gramafon müzik dinlemeye yarar.

Günümüzde gramafon yerine hangi aletleri kullanmaktayız?

Fonograf: Ünlü Amerikalı bilgin Edison tarafından 1877 tarihinde icat edilmiştir. Ses kayıt ve gerektiği zaman tekrar oynatılabilen cihazdır. Fonograf ise bir silindir ile çalışır.

Gramofon: Thomas Alva Edison’un icat ettiği Fonograftan esinlenen Alman bilim adamı Emile Berliner tarafından icat edilmiştir. Gramofon, bir yuvarlak ince taş plak ile, fonograf ise bir silindir ile çalışır.

Kaset: Ses veya sesle birlikte görüntü kaydedilen manyetik bant ihtiva eden kutu.

CD ve DVD: James T. Russell’ın icadı olan optik diskten 1980 yıllarında keşfedilmiştir. CD’lere görüntülü ve sesli kayıt yapılabilmekte, bu kayıtlar CD çalar ile dinlenebilmektedir.

Ses teknolojilerini gelişimi hakkında neler biliyoruz? Arkadaşlarımızla tartışalım.

İnsanlar ses teknolojilerini birçok alanda kullanmaktadır. Örneğin radyo ve televizyonlarda yer alan hoparlör ile sesin bizlere iletimi sağlanmaktadır. Başka bir örneğimiz ise megafon ile kalabalık alanlarda sesin şiddeti yükseltilerek herkese ulaşması sağlanır. Geçmişte yaşayan insanlar sesin şiddetini yükseltmek için farklı teknikler kullanmışlardır. Bunların başında hepimizin bildiği gibi boynuz gibi nesnelerin sesin şiddetini yükseltmek için kullanıldığıdır.

4. Sınıf Fenbil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Soru Ve Cevapları Sayfa 132 

Şiddetli ses üreten teknolojik araçların olumlu ve olumsuz etkilerini araştırınız. Araştırmanızı resim ve fotoğraflarla destekleyerek sınıf arkadaşlarınıza bir sunum hazırlayınız.

Şiddetli ses üreten teknolojik araçların olumlu etkileri

1. Yangın ya da herhangi bir afet durumunda çalan alarm büyük tehlikelerden bizi korur.
2. Güvenlik önlemi olarak bir çok bankada, süpermarketlerde, otomobillerde alarm sistemi vardır. Bu sistem sayesinde hırsızların önüne geçilir.
3. Hoparlörden çıkan sesler yüksek seslidir. Ancak bir yerleşim yerinde olduğumuzu düşünelim yada okul ve hatta mahalle. Buralarda yapılan anonslar sayesinde bilgileniriz. Bu bilgilendirmeler sayesinde birçok olumsuz durumdan anında haberdar olabiliriz.

Şiddetli ses üreten teknolojik araçların olumsuz etkileri

1. İniş ve kalkış esnasında kalkan uçaklar kulaklarımıza zarar veriler.
2. Kaldırım yada yol yapımında çalışan işçiler eğer kulaklık takmazlarsa meydana gelen sesten olumsuz etkilenirler.
3. Bir konserde eğer ses seviyesi çok ise geçici işitme kayıplarına yol açabilir.

4. Sınıf Fenbil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Soru Ve Cevapları Sayfa 133 

Aşağıdaki araçlardan hangisi ya da hangileri ses şiddetini artırmaya yarayan araçlardır? İşaretleyelim.

1, 2, 3 ve 6

İşaretlediğimiz ses yükselticilerin olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir?

Olumsuz etkileri : Sağlığa zarar verebilir.
Olumlu etkileri : Sesleri daha iyi duymamızı sağlar

Figen, aşağıdaki ses kayıt cihazlarını numaralandırarak geçmişten günümüze sıralamak istiyor. Buna göre Figen, kutucukları nasıl numaralandırmalıdır?

1- Fotoğraf, 2-Gramofon, 3- Pikap, 4- Radyo 5- Kasetçalar, 6- DVD,

Ne düşünüyorsun?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4. Sınıf Fenbil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 126, 128

5. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 194, 195